Van bloemetje tot snacktomaten

Voor de jongsten onder ons telen wij in Naaldwijk met veel zorg en aandacht MOYO® snacktomaten. Deze overheerlijke mini-pruimtomaten worden hiervandaan overal naartoe getransporteerd. Lees mee in het dagboek van de zoete snacktomaat voor kinderen.

Moyo-zaden

De bakermat
Het zaad voor onze MOYO® tomaten komt van een van de grootste groenteveredelingsbedrijven ter wereld, Enza Zaden. Vanuit Enkhuizen gaan de zaadjes naar Beekenkamp Plants, een gespecialiseerde plantenkweker. Hier worden de zaadjes opgekweekt tot kleine tomatenplanten. Als de eerste tros in bloei is, meestal na 55 dagen, verhuizen de jonge planten naar onze kas.
 

MOYO-plant

Een warm welkom in de kas
Wanneer de jonge plantjes in de kas arriveren bieden we hen een warm welkom met een aangename temperatuur van rond de 22 graden. Ze krijgen een mooie plek op een mat van steenwol waar ze voorzien worden van een waterdruppelaar, die ervoor zorgt dat de jonge planten water en voeding krijgen. Zo hebben ze de ideale omstandigheden om overheerlijke snacktomaten te produceren. 
 

MOYO-natuur

15 meter aan tomatenplant
Een gemiddelde tomatenplant wordt in 11 maanden tijd ongeveer 15 meter lang. Wanneer de jonge plant in de kas komt, wordt er een touw om de stengel van de plant gedraaid. Het uiteinde van dit touw zit vast aan een dradensysteem in de nok van de kas. Wanneer de plant na een paar weken groeien de bovenkant van deze draden heeft bereikt, laten we het touw zakken en hangen het een stuk opzij. Het te oogsten gedeelte van de plant komt dan horizontaal te hangen.
 

MOYO-hommel

Onze vliegende vrienden
Nu de jonge planten goed gevoed zijn, groeien er gele bloemetjes aan. Deze worden bestuift door de hommels die door onze kassen vliegen. Onze vliegende vrienden slapen in één van de vele, zogenoemde, ‘hommel-hotels’. Na het bestuiven groeien deze gele bloemen in acht weken uit tot mooie trossen met rode tomaten.
 

MOYO-tak

De helpende hand van Moeder Natuur
Gedurende deze acht weken laten wij Moeder Natuur zo goed als mogelijk haar gang gaan. Hierin ondersteunen wij haar door het touw steeds verder om de groeiende plant te draaien. Daarnaast worden de planten gediefd  en het onderste blad wordt van de planten afgesneden. Alles wat van de plant afkomt laten we, net als in de natuur, liggen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit natuurlijke materiaal onze tomaten sterker en gezonder maakt. Na verloop van tijd krijgen de bovenste tomaten als eerst een rode kleur, daarna volgt de rest.
 

MOYO-blad

Less is more
Iedere dag lopen onze bladsnijders door de kas om de tomatenplanten een hoop liefde, aandacht en zorg te geven. Hierbij halen ze een aantal bladeren weg zodat de tomaten meer zonlicht kunnen opnemen en de lucht rond de plant optimaal blijft circuleren. Naast het bladsnijden wordt ook streng iedere zijscheut gediefd, waardoor er meer energie, voeding en uiteindelijk smaak in onze MOYO® snacktomaten komt.
 

moyo-tomaten

Tijd om te oogsten
MOYO® snacktomaten worden los geoogst. Dit in tegenstelling tot Honingtomaten® en JOYN®, die in mooie trossen worden geoogst. Iedere dag lopen onze medewerkers door de paden om aan de hand van de kleurenwijzer uitsluitend de mooiste tomaten te plukken. Alle geoogste tomaten gaan vervolgens verder op reis naar de verpakkingshal.
 

Moyo-verpakking


Maatverpakking
Eenmaal aangekomen in de verpakkingshal volgt er een allerlaatste controle. De snacktomaten worden nog eens kritisch bekeken en steekproefsgewijs getoetst door een streng smaakpanel, om zodoende de kwaliteit en lekkere smaak van de MOYO® snacktomaten te waarborgen. Voor iedere 80 gram MOYO® snacktomaten is een volledig kartonnen en prikkelende verpakking ontworpen welke aansluit als een maatpak. 
 

Moyo-pack

MOYO® de zoete snacktomaten voor kinderen
Verwen je kinderen of jezelf met dit overheerlijke en frisse tussendoortje. Met MOYO® snacktomaten is snoepen een plezier!
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Looye Kwekers

Meld u aan voor de Looye Kwekers nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwste recepten, vacatures en updates
© 2019 Looye Kwekers
this

We gebruiken cookies om je een betere website ervaring te bieden, sitegebruik te analyseren en relevante content te tonen. Je kunt hier meer informatie vinden over onze cookies.

Via de kun je jouw voorkeuren aanpassen.
this