JOYNtomaten risotto

JOYN® tomatenrisotto

Bereidingstijd35 minuten

Een risotto maak je met passie, die aandacht proef je terug. Het is eenvoudiger dan je denkt. De combinatie van de risotto met verse JOYN® tomaten, krokante ham en schapenkaas is om je vingers bijna bij af te likken.

Ik wil dit gerecht maken voor

JOYN® tomatenrisotto
 • BEREIDING

  1. Snipper de uien en teentjes knoflook en fruit aan in een hapjespan in een scheutje olie. Voeg ook de risotto rijst toe en bak denke enkele minuten mee op gematigd vuur. Blus af met rode wijn.

  2. Voeg steeds na enkele minuten een scheut warme bouillon toe. Regelmatig roeren is de kunst van risotto bereiden. Laat steeds met het deksel op de pan de rijst het vocht opnemen op gematigd vuur. Voeg keer op keer bouillon toe als het vocht bijna is opgenomen.

  3. Bak de ham krokant in de voorverwarmde heteluchtoven op een stukje bakpapier op 180 graden, ongeveer 10 minuten.

  4. We gaan de tomaten ontvellen. Zet een kruisje aan weerskanten in de tomaten en dompel de tomaten ongeveer 20 seconden onder in kokend water. Leg ze daarna in koud water en verwijder eenvoudig de schilletjes. Snijd de Joyn tomaten in partjes en verwijder de steelaanzet.

  5. Voeg bijna alle tomaten toe aan de risotto rijst. Houd een beetje tomaten apart voor de garnering. De risottorijst garen duurt ongeveer 25 minuten. Zorg dat de rijst beetgaar is. Proef regelmatig.

  6. Halveer de baby paksoi en bak in een koekenpan op hoog vuur in een beetje olie beetgaar. Breng de risotto op smaak met grof zeezout en gemalen peper. Garneer met gebrokkelde Manchego kaas, stukken krokante ham, paksoi en partjes tomaten.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Looye Kwekers

Meld u aan voor de Looye Kwekers nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwste recepten, vacatures en updates
© 2021 Looye Kwekers