Linzencurry met JOYN®tomaten

Linzencurry met Looye JOYNtomaten en kokos

Bereidingstijd25 minuten

Een linzencurry maken is eenvoudiger dan de meeste mensen denken. Dit recept is op basis van gedroogde rode linzen, maar je kunt ook anderen kleuren gebruiken. Mocht je voor linzen uit blik, pot of zak kiezen, dan voeg je de linzen pas op het laatst toe.

Ik wil dit gerecht maken voor

Linzencurry met JOYN®tomaten
 • BEREIDING

  1. Snijd de winterpeen, ui en knoflook in kleine stukjes. Verhit wat boter in een ruime (stoof)pan en bak hierin deze smaakmakers kort aan. Roer ook de gedroogde linzen, kurkuma en garam masala specerijen er doorheen. Zet het vuur laag.

  2. Bak enkele minuten, roer regelmatig en blus daarna af met de kokosmelk en groentebouillon. Laat de linzencurry met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten rustig stoven zodat de linzen gaar zijn. Af en toe roeren.

   Bereidingstip

   Optioneel: Breng water aan de kook en ontvel hierin de tomaten door ze met een klein kruisje in te snijden en ongeveer 20 seconden onder te dompelen in kokend water. Daarna haal je in koud water gemakkelijk de velletjes van de tomaten af.

  3. Snijd de Looye JOYN tomaten in gelijke partjes en laat deze ongeveer 5 minuten rustig meestoven in de linzencurry. Breng op smaak met grof gemalen peper en een snufje zout. Proef.

  4. Garneer de linzencurry met verse bladspinazie, geroosterde kokossnippers, blaadjes verse koriander en warm naanbrood.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Looye Kwekers

Meld u aan voor de Looye Kwekers nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwste recepten, vacatures en updates
© 2021 Looye Kwekers