Frisse salade met gepofte Honingtomaten

Frisse salade met gepofte Honingtomaten

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Deze frisse salade is een ware smaakexplosie. De Honingtomaten worden gepoft waardoor ze een beetje openbarsten, samen met een dressing van olijfolie, azijn en fijngesneden Honingtomaten.


Ingrediënten:

-   15 Honingtomaten
-   1 rauwe biet
-   ½ eetrijpe mango
-   ½ eetrijpe avocado
-   75 gram gemengde sla
-   4 el olijfolie
-   4 el azijn
-   1 kleine sjalot
-   1 el sesamzaad
-   Tuinkers


Begin met het schillen en snijden van de rode biet. Bak de rode biet in een ruime koekenpan op middelhoog vuur in een beetje olijfolie. Schud regelmatig om. Zodra de biet beetgaar en mooi bruin in gebakken haal je ze uit de pan. Breng op smaak met grof gemalen peper en een snufje zout.

Maak de dressing. Snipper de kleine sjalot fijn. Snijd een paar Honingtomaten fijn. Meng hier azijn, een snufje zout en peper door. Optioneel kun je een mespuntje mosterd en/of een lepel honing toevoegen. Na goed roeren voeg je als laatst een scheutje extra vergin olijfolie toe. 

Snijd de mango en avocado in gelijke stukjes. Haal de honingtomaten los. Pof de honingtomaten in de koekenpan met een drupje olijfolie totdat de tomaatjes poffen en uit hun velletje barsten.

Maak de borden op. Begin met de gemengde sla, daarna de avocado, mango, bieten en Honingtomaten. Knip de tuinkers en bestrooi de salade met sesamzaadjes en tuinkers. Besprenkel met een beetje van de dressing.

© 2023 Looye Kwekers