FAQ

De veelgestelde vragen en antwoorden over onze tomaten

Tomaten. Het lijkt zo eenvoudig, maar om een geweldige smaak te kweken heb je heel wat kennis, ervaring, specialisten en innovaties nodig. We krijgen dan ook regelmatig vragen over ons bedrijf, onze kassen en over onze tomaten. Zit je vraag niet tussen onze veelgestelde  vragen? Vul dan even het contactformulier in. Je ontvangt dan binnen 2 werkdagen een reactie.

Zit er echt Honing in de Looye Honingtomaten?

Looye Honingtomaten danken hun naam aan het feit dat ze zo zoet zijn als Honing. Er zit dus niet daadwerkelijk Honing in.

Hoe kan ik tomaten het beste bewaren?

Zonder enige twijfel: op kamertemperatuur! Bijvoorbeeld op het aanrecht in onze eigen verpakking of los in de fruitmand. Op die manier krijgen ze de kans om extra te rijpen en dat maakt ze nog lekkerder. Bewaar ze liever niet in de koelkast.

Hoe lang zijn tomaten van Looye houdbaar?

Dat is afhankelijk van meerdere factoren zoals de datum van aankoop en de temperatuur waarop ze in huis bewaard worden. Wanneer de tomaten bij ons weggaan, blijven ze zo’n 10 dagen goed. De groene steeltjes krijgen na een week een wat ‘houterig’ uiterlijk, maar de smaak van Looye Honingtomaten en Looye JOYN tomaten is dan nog heerlijk! Na die 10 dagen zal de smaak wat achteruitgaan.

Hoe worden de tomaten van Looye geteeld?

Onze tomaten worden met de grootst mogelijke zorg geteeld. Hierbij houden we zo veel mogelijk rekening met onze omgeving en met het milieu. Lees hier meer over hoe we onze Looye JOYN tomaten kweken en hier hoe we dit voor Looye Honingtomaten doen.

Zijn de tomaten van Looye het hele jaar door verkrijgbaar?

Ja, je kunt er het hele jaar door van genieten. Dankzij de uitgekiende mogelijkheden in onze kassen in Naaldwijk en Burgerveen, groeien Looye Honingtomaten en Looye JOYN tomaten het hele jaar door. De smaak en de kwaliteit zijn altijd perfect in orde!

Kan ik de zaden kopen van de Looye Honingtomaten en Looye JOYN tomaten?

We moeten je helaas teleurstellen! Het zaad voor Looye Honingtomaten en Looye JOYN tomaten is niet te koop. Dit wordt door de leverancier alleen aan professionele tomatenkwekerijen verkocht.

STEL JE VRAAG

Heb je een vraag? We staan voor je klaar. We proberen iedere vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Looye Kwekers

Meld u aan voor de Looye Kwekers nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwste recepten, vacatures en updates
© 2021 Looye Kwekers