VAN KLEINE BLOEM NAAR KLEINE SNACK 

De Looye To Go tomaten herken je doordat ze geen takjes en kroontjes hebben. Die haalden wij er alvast voor je af, wel zo handig voor onderweg. Maar welke route heeft de To Go tomaat afgelegd voordat hij in het mooie blauwe doosje in de winkel ligt?  

tomaten-zaadjes

KLEIN ZAAD VOOR EEN BIJZONDERE TOMAAT

De reis van de Looye To Go tomaten start bij een specialist in tomatenrassen. Hier kopen wij de beste zaadjes om op te kweken tot plant. Dit doen we weer bij een andere gespecialiseerde partij. Ieder zijn vak. Als de plantjes 55 dagen oud zijn, komen ze naar Looye voor onze expertise: het kweken van de lekkerste cherrytomaten. 

Tomaat-plant

EEN GESPREID BEDJE

Zodra de jonge tomatenplanten bij Looye binnenkomen, belanden ze in een gespreid bedje. Een mat van steenwol. Deze zorgt ervoor dat we de watergifte nog beter kunnen sturen en biedt de ideale voedingsbodem voor de jonge planten. De temperatuur in de kassen is 21 graden Celcius, de juiste warmte om lekker te kunnen groeien. 

MET DANK AAN DE HOMMEL

Elke tros Looye To Go tomaten begint als een mooie bos gele bloemen. Deze bloemen hebben een enorme aantrekkingskracht op de hommels in onze kassen. Deze harige vrienden doen zeer belangrijk werk voor ons, want zij bestuiven namelijk alle bloemen. En dan begint het magische proces waarbij de bloemen in acht weken tijd transformeren naar een prachtige tros met mooie rode tomaten.

Hommels van Looye

hommel
hommel2

AANDACHT ZORGT VOOR GROEI

Terwijl de tomatenplanten bij ons groeien, helpen wij moeder natuur waar we kunnen en dit doen we elke week weer duurzamer dan de week ervoor. Hierbij maken we gebruik van een combinatie van de nieuwste technieken en heel veel aandacht en jarenlange expertise van onze teeltspecialisten en teeltmedewerkers. Elke week verzorgen we elke plant, stuk voor stuk. Alles van de plant wat op de grond valt bij het snoeien, laten we – net als in de natuur – bewust op de grond liggen. We zijn er namelijk van overtuigd dat dit de planten gezonder en sterker maakt.

Looye tomaten

PAS BIJ ROOD, OOGSTEN

Pas als een hele tros tomaten rood is, mag de tros geoogst worden. Onze teeltmedewerkers zijn hier bijzonder streng op. De tomaten worden met zorg geoogst, zodat ze niet beschadigen. De geoogste tomaten gaan vervolgens naar de verpakkingsafdeling.  

Tomaat-detail

METEN IS WETEN

In de verpakkingshal gaat elke tros door de handen van onze medewerkers én wordt AI ingezet om de tomaten streng te keuren op vorm, smaak en looks. Daarnaast worden wekelijks interne en externe smaaktesten ingezet om er zeker van te zijn, dat alleen de lekkerste tomaten in de blauwe To Go doosjes terecht komen.   

© 2024 Looye Kwekers