Gisteren, vandaag en morgen

Onze passie is al jaren onveranderd gebleven: smaakvolle tomaten kweken. Daar is meer voor nodig dan bijzondere tomatenrassen en bijzondere technische innovaties. Om smaakvolle tomaten te kweken heb je vooral een unieke manier van werken nodig. Met oog voor detail, met oog voor elkaar en met oog voor de natuur. Op deze pagina ontdek je hoe we al decennialang te werk gaan en hoe we dat nu en in de toekomst blijven doen.

 

De mensen achter onze tomaten

Kijk en luister naar de mensen van Looye Kwekers. Die zich elke dag opnieuw inzetten om mooie tomaten te kweken met een heerlijke smaak. 
 

Van gisteren tot vandaag

Het verhaal van onze heerlijke tomaten gaat terug naar het jaar 1946. Toen Jacobus Looije een groenteteeltbedrijf begon op een kleine strook grond in het Westland. Sinds die tijd is Looye Kwekers uitgegroeid tot een van de bekendste en meest geliefde tomatenkwekers van Nederland, Duitsland en België.

1946

Jacobus Looije begint een groenteteeltbedrijf.

Jacobus Looije start zijn eigen groenteteeltbedrijf in het Westland, de plek waar hij is geboren en waar hij is opgegroeid. 

Jacobus Looije begint een groenteteeltbedrijf.

Echte smaak mag een naam hebben

De pronkstukken van onze menukaart zijn natuurlijk de Honingtomaten en de JOYN tomaten. De Honingtomaat is een van de meest smaakvolle tomaten die je vandaag de dag zult vinden. De sappige JOYN tomaat is door zijn stevige structuur en door zijn ideale balans tussen zoet en zuur een fijn ingrediënt voor smaakvolle gerechten.

Alleen de beste tomaten van de oogst uit onze kassen mogen zich Honingtomaat of JOYN tomaat noemen. De tomaten die deze status net niet gehaald hebben, brengen we onder een ander label op de markt. Zo duiken sommige van onze tomaten onder de merknamen Dulcita en Cortez op in het groenteschap.

Edeka selection

Edeka selection

Cortez

Cortez

Migros

Migros

Feine Welt

Feine Welt

Xerries

Xerries

Beste Wahl

Beste Wahl

We gebruiken cookies om je een betere website ervaring te bieden, sitegebruik te analyseren en relevante content te tonen. Je kunt hier meer informatie vinden over onze cookies.

Via de kun je jouw voorkeuren aanpassen.
this