Aardappelsalade met Honingtomaten en mango

Aardappelsalade met Honingtomaten en mango
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Dit is een variatie op de Duitse aardappelsalade die traditioneel gemaakt wordt met een friszure vinaigrette en niet met een mayonaise. Samen met Honingtomaten, mango en sugarsnaps echt een smaakexplosie.

Ingrediënten
800 gram vastkokende aardappelen
1 eetlepel grove mosterd
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels azijn
verse bieslook
verse dille
Honingtomaten
100 gram sugarsnaps
½ mango
zoetzure cocktailuitjes
veldsla

Bereiding
Begin met het garen van de aardappelen. Neem vastkokende aardappelen, geen kruimige, en verwijder de schil. Halveer en snijd in plakjes van gelijke dikte. Blancheer de aardappelschijfjes in kokend water totdat ze beetgaar zijn. Giet af en laat uitdampen en afkoelen op een theedoek. Maak de vinaigrette. Meng in een kom grove mosterd, olijfolie, azijn, zout en peper. Meng met een garde. Hak wat verse kruiden fijn en meng door de dressing.
Halveer de Honingtomaten. Snijd de sugarsnaps in kleine stukjes (snijbonen 2.0). De sugarsnaps kun je even overgieten met wat kokend water uit de waterkoker, zo gaar je ze kort en blijven ze knapperig. Maak de mango schoon en snijd in blokjes. Laat de zilveruitjes uitlekken. Meng de salade door elkaar. Proef. Wanneer je de salade (een dag) eerder maakt en laat intrekken in de koelkast wordt de smaak alleen maar lekkerder. Serveer met veldsla.

© 2024 Looye Kwekers