Aioli

Aioli met geroosterde groenten

Bereidingstijd60 minuten

Zet snel en eenvoudig een Mediterraan gerecht op tafel. Maak zelf aioli en serveer dit met geroosterde groenten zoals pastinaak, wortel, bloemkool en Looye Honingtomaten!

Ik wil dit gerecht maken voor

Aioli
 • VOORBEREIDING

  1. Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes.

  2. Schil en deel de biet in kwartjes.

  3. Schil en snijd vervolgens de wortels, peen en pastinaak over de lengte in vieren en daarna nog een keer doormidden zodat er lange stengels van 1 cm dik

  4. Pers de citroen uit.

  5. Maak de knoflook schoon en snijd in grove stukken.

 • BEREIDING GROENTE

  1. Verwarm de oven voor op180 °C.

  2. Plaats de broccoli en bloemkool samen op een grote omrande bakplaat of pan, doe de stengels van de gele wortel, pastinaak en winterpeen op een aparte bakplaat/pan en de stukjes biet en paarse wortelstengels op een derde plaat/pan.

  3. Meng alle groenten met olijfolie, zout en peper tot ze goed bedekt zijn. Rooster de broccoli en bloemkool gedurende 15 tot 20 minuten, de gele wortel pastinaak en winterpeen 20 tot 30 minuten, en de stukjes biet en paarse wortel 30 tot 40 minuten. Gooi alles af en toe om tijdens het bakken. Haal de groenten uit de oven als ze gaar zijn, laat ze wat afkoelen en besprenkel ze met de witte balsamico of sushi-azijn.

  4. Zet de oven tot slot op maximum grillstand en rooster de Looye Honingtomaten 3 tot 5 minuten

 • BEREIDING AIOLI

  1. Combineer de knoflook, citroensap en het zout in een blender of keukenmachine en laat dit een minuut of twee draaien. Voeg de dooier toe en mix tot alles is gemengd.

  2. Terwijl de blender loopt, voeg de olijfolie langzaam toe in een dunne, gestage stroom. Breng op smaak en voeg indien nodig meer zout en citroensap toe.

 • SERVEREN

  1. Schik de geroosterde groenten op een schotel met de Looye Honingtomaten erbovenop. Serveer met de aioli in een apart kommetje.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Looye Kwekers

Meld u aan voor de Looye Kwekers nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwste recepten, vacatures en updates
© 2022 Looye Kwekers