picknick salade Honingtomaten

De ultieme picknicksalade met Looye JOYN tomaten en Looye Honingtomaten

Bereidingstijd10 minuten

Perfecte picknick salade met Looye Honingtomaten en Looye JOYN tomaten. Handig te bereiden, gemakkelijk om van tevoren te maken en mee te nemen!

Ik wil dit gerecht maken voor

picknick salade
  • BEREIDING

    1. Halveer de Looye Honingtomaten en snijd de Looye JOYN tomaten in partjes. Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de kalamata olijven en de artisjokharten in partjes. Pel de knoflook. Spoel de cannellinibonen af met water, laat goed uitlekken en dep eventueel droog met een keukenpapiertje.

    2. Maal de basilicum samen met de olijfolie, 1 eetlepel water en de knoflook glad met behulp van een keukenmachine of staafmixer. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.

    3. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een salade, roer vervolgens de basilicumolie erdoorheen en neem mee naar je picknick.

  • TIP

    1. Lekker met rucola erdoorheen. In dit recept worden artisjokharten uit blik of pot gebruikt, maar wist je dat het ook heel lekker is om ze vers te bereiden? Artisjokken zijn in het seizoen verkrijgbaar op de markt of in de grotere supermarkten. Je kunt ze bereiden door ze 20-25 minuten te koken in een grote pan water met een beetje citroensap. Zorg wel dat ze goed onder water blijven.

© 2024 Looye Kwekers