Ganache

Ganache

Bereidingstijd195 minuten

Dit dessert is echt een eye-catcher en het mooie is, het is zo simpel. Het enige nadeel wat het echt vergt is tijd tot je het mag opeten. Een smaakvolle afsluiter van een mooi diner.

Ik wil dit gerecht maken voor

Ganache
  • Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 110 °c. Spoel de olijven schoon en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de Looye Honingtomaten in tweeën. Mix de gesneden Looye Honingtomaten met poedersuiker. Verdeel ze netjes op de bakplaat met bakpapier, leg de olijven ernaast. Laat ongeveer 3 uur drogen in de oven.

    2. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een metalen kom. Zet een pannetje op het vuur met de room. Breng deze aan de kook, als het kookt giet je de room over de chocolade heen en mix je het tot een gladde emulsie. Voeg de klontjes boter toe en roer nogmaals glad. Giet in de cakevorm. Laat 2 uur opstijven buiten de koelkast.

    3. Haal de chocolade uit de cakevorm en snijd in het aantal gewenste porties. Besprenkel ze met de cacao en leg ze op het bord. Garneer met de Looye Honingtomaten en gedroogde olijven.

© 2023 Looye Kwekers