pompoen

Hasselback pompoen met geroosterde Honingtomaten®

Bereidingstijd60 minuten

Simpel en elegant. Dit feestelijke gerecht met Honingtomaten® is lekker en ziet er prachtig uit!

Ik wil dit gerecht maken voor

pompoen
 • Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Halveer de flespompoen en verwijder de pitten. Plaats de helften met de binnenkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met olijfolie en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat vervolgens iets afkoelen.

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe hetzelfde met de rozemarijn en hak deze grof. Rasp de schil van de citroen. Pel en pers de knoflook.

  4. Smelt de roomboter in een steelpannetje en meng met de honing, citroenrasp, rozemarijn, tijm en knof-look. Breng op smaak met wat peper en zout.

  5. Als de pompoen voldoende is afgekoeld, kun je voorzichtig de schil verwijderen met behulp van een dunschiller. Maak vervolgens met een scherp mes inkepingen van ongeveer 3 mm breed. Zorg dat de pompoen aan de onderkant aan elkaar blijft zitten. Bestrijk vervolgens met de helft van de kruidenboter en rooster 10 minuten in de oven. Leg na 10 minuten de Honingtomaten® bij de pompoen op de bak-plaat, verdeel de resterende kruidenboter over de pompoen en de Honingtomaten® en rooster nog eens 10 minuten.

 • Tip

  1. Houd wat verse tijm apart voor de garnering.

 • Tip

  1. Om ervoor te zorgen dat je bij het maken van de inkepingen niet door de pompoen heen snijd, kan het werken om aan beide kanten een steel van een pollepel neer te leggen. Je stopt met snijden wanneer je de steel van de pollepel raakt en zo snijd je de pompoen nooit helemaal door.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Looye Kwekers

Meld u aan voor de Looye Kwekers nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwste recepten, vacatures en updates
© 2021 Looye Kwekers