Looye JOYN tomatenswirls met roomkaasglazuur

Looye JOYN tomatenswirls met roomkaasglazuur

Bereidingstijd85 minuten

Sommige dingen zijn ervoor gemaakt het leven gemakkelijker te maken, zoals Danerolles make-your-own cinnamon swirls. We laten de kaneel weg en maken met het deeg een eigen versie: kruidige, boterige Looye JOYN tomatenswirls met een heerlijk laagje roomkaasglazuur.

Ik wil dit gerecht maken voor

Looye JOYN tomatenswirls met roomkaasglazuur
 • BEREIDING

  1. Maak eerst de Looye JOYN tomatenboter. Snijd de Looye JOYN tomaten in grove blokjes. Ris de rozemarijnnaaldjes en tijmblaadjes van de takjes en snijd fijn.

  2. Smelt 1/6 van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de Looye JOYN tomatenblokjes, het zout en alle kruiden toe en kook 15-20 minuten op hoog vuur tot het vocht tot de helft is ingekookt. Laat volledig afkoelen.

  3. Schep alles in een fijne zeef en laat het overtollige vocht weglopen.

  4. Pureer het afgekoelde Looye JOYN tomatenmengsel in een keukenmachine glad of gebruik hiervoor een staafmixer.

  5. Doe de zachte boter in een mengkom en voeg de puree, lepel voor lepel, toe. Roer voortdurend met een houten lepel en voeg pas een volgende lepel puree toe als de vorige is opgenomen.

  6. Bak voor het glazuur de spekreepjes in een steelpan in 5 minuten krokant en donkerbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat het vet in de pan.

  7. Verhit de boter in dezelfde pan tot het begint te schuimen. Zwenk de pan een paar keer om het schuim weg te laten trekken. Laat de boter iets kleuren tot het nootachtig ruikt en er kleine bruine plekjes in zitten. Giet direct in een kom om te voorkomen dat de boter verder kleurt. Laat op kamertemperatuur afkoelen tot de boter bijna gestold is.

  8. Haal het Danerolles-deeg uit het blik en rol het open. Halveer de deeglap(pen) in de breedte.

  9. Besmeer de stukken deeg met een dun laagje Looye JOYN tomatenboter.

  10. Rol elk stuk weer op en snijd de rollen met een scherp mes elk in 3 even grote plakken.

  11. Vet een passende ovenschaal in met de olijfolie. Leg de swirls in de schaal, ze mogen elkaar raken. Bak ze in 15-18 minuten goudbruin. Laat 15 minuten afkoelen.

  12. Roer intussen de bruine boter met een garde dik en romig is. Voeg beetje bij beetje de roomkaas toe en roer alles goed door elkaar tot een mooi glazuur.

  13. Voeg ten slotte een beetje van de poedersuiker toe en rasp de gele schil van de citroen erboven fijn. Roer en breng zo nodig het zoet en zout meer in balans met wat meer poedersuiker.

  14. Bestrijk de swirls met het glazuur en serveer direct.

© 2024 Looye Kwekers