Oeufs en cocotte met spinazie en Looye Honingtomaten

Oeufs en cocotte met spinazie en Looye Honingtomaten

Bereidingstijd35 minuten

Oeufs en cocotte zijn een superleuk onderdeel van je brunchtafel. Bereid ze van tevoren tot en met stap 8 en bewaar ze in de koelkast tot je klaar bent om ze te garen in de oven. Heerlijk met geroosterde zuurdesemsoldaatjes om mee te dippen.

Ik wil dit gerecht maken voor

Oeufs en cocotte met spinazie en Looye Honingtomaten
 • BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de ramekins of ovenschaaltjes royaal in met de helft van de zachte boter.

  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de dille en bieslook fijn.

  3. Haal voor elke ramekin 3 Looye Honingtomaten van de tak en halveer ze.

  4. Smelt de rest van de boter in een koekenpan. Voeg de knoflook en spinazie toe en bak een paar minuten zachtjes tot ze zacht zijn.

  5. Doe de spinazie over in een zeef en knijp het overtollige vocht eruit.

  6. Roer de room en crème fraîche in een maatbeker glad. Rasp de gele schil van de citroen erboven fijn. Roer en breng op smaak met zout en peper.

  7. Verdeel de spinazie, Looye Honingtomatenhelften en kruiden over de ramekins en giet het roommengsel er voorzichtig op.

  8. Breek boven elke ramekin een ei. Dek af met de deksels en vervolgens met aluminiumfolie.

  9. Gaar de oeufs en cocotte au bain-marie: plaats de ramekins in een ovenschaal, vul de schaal met zoveel kokend water dat de ramekins half onder staan. Plaats 15-20 minuten in de oven.

  10. Leg de overige Looye Honingtomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze bij de cocottes in de oven.

  11. Haal, zodra het eiwit ondoorzichtig is geworden, de cocottes uit de oven. Het ei mag nog een beetje ‘wiebelen’. Laat een paar minuten rusten.

  12. Rooster intussen het brood in de broodrooster. Beboter de sneden toast en snijd in dikke soldaatjes.

  13. Verdeel de geroosterde Looye Honingtomaten over de ramekins. Bestrooi de oeufs en cocottes met de za’atar, zout en peper. Serveer direct met de soldaatjes erbij.

© 2024 Looye Kwekers