tomaten-prikkers

Looye Honingtomaten prikkers

  • 24 maart 2021
  • ·Leestijd 3 minuten

Het is tijd voor de lente! De dagen worden weer langer, het wordt warmer en we kunnen meer buiten zijn. Wij hebben het perfecte tussendoortje voor een fietstocht, een picknick of een kleine snack voor bij de BBQ. Met deze vijf heerlijke prikker recepten maak je een snelle en smaakvolle snack voor onderwerg, natuurlijk met Looye Honingtomaten van Looye Kwekers ontwikkeld. Probeer het nu - we wensen je veel plezier!

Prikker

Tapas on a stick

Rijg de prikker in de volgende volgorde: een Looye Honingtomaat, volg met een plakje Serrano ham, vouw deze sierlijk op en voeg dan nog een groene olijf toe. Herhaal deze stap nog een keer, maar sluit af met een lekkere Looye Honingtomaaten.

honingtomaat

The Italian classic on a stick

Scheur de blaadjes basilicum los van de takjes. Laat mozzarella balletjes uitlekken, zodat ze niet meer vochtig zijn.

Rijg nu een Looye Honingtomaat aan een prikker, volg met twee blaadjes basilicum en dan een mozzarella balletje. Herhaal deze stap nog een keer en sluit af met een heerlijke Looye Honingtomaat.

honingtomaatje

1001 nights on a stick

Snijd de aubergine in gelijkmatige plakjes. Bestrijk de plakjes aubergine met olijfolie. Gril deze beide kanten kort op de grillpan zodat er goudbruine strepen ontstaan.

Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd een kleine ui. Doe de kikkererwten, ui, een beetje peterselie en optionelle een paar blaadjes koriander, ras el hanout, bakpoeder en paneermeel en een paar druppels citroen in een grote schaal en pureer deze met een staafmixer/of in een keukenmachine.

Vorm nu kleine balletjes van de het mengsel en bak deze goudbruin in een pan. (ca. 5 minuten)

Laat het even afkoelen en rijg nu een Honigtomaat aan een prikker, volg dan met de aubergine en een falafel balletje en dan nog plakje aubergine. Sluit af met een frisse Looye Honingtomaat.

honingtomaat

Ceasar Salad on a stick

Snijd het (oude) brood in stukken van 2 bij 2 cm. Meng de stukjes brood met twee eetlepels olijfolie, citroensap en een snufje peper en zout. Bak de croutons goudbruin. 

Pluk de ijsbergsla in middelgrote stukjes.

Rijg de prikker in de volgende volgorde: een Honigtomaat, een stukje ijsbergsla, een plakje kipfilet, een crouton en sluit af met een Looye Honingtomaat. Een smaak tip van ons: voeg een stukje ansjovis toe. 

honingtomaat

Halloumi heaven on a stick

Snijd de courgette in gelijkmatige plakjes. Laat de halloumi uitlekken en snijd deze in stukken van 2 bij 2 cm.

Bestrijk de plakjes courgette en halloumi met olijfolie. Gril deze aan beide kanten kort aan in een grillpan zodat er goudbruine strepen ontstaan.

Laat het even afkoelen en rijg een Looye Honigtomaat aan een prikker, volg dan met de halloumi, courgette en dan nog een halloumi stukje en een courgette plakje. Sluit af met een smaakvolle Looye Honingtomaat.

delen

Blijf lezen

© 2023 Looye Kwekers