Energiemanager

Het is onze ambitie om mensen te laten genieten van buitengewoon smaakvolle tomaten. Wij doen dit al 75 jaar als familiebedrijf en daar zijn we super trots op! 
Op onze teeltlocaties in Naaldwijk en Burgerveen en in samenwerking met onze contracttelers zijn we constant bezig om de lekkerste tomaten te telen. 

Onze consumentenmerken Looye Honingtomaten en Looye JOYN tomaten zijn internationaal verkrijgbaar bij diverse vooraanstaande retailers. We werken hier elke dag hard aan om met 600 collega’s de schappen van retailers en groenten- en fruitspecialisten te voorzien van onze smaakvolle tomaten. Om onze ambities verder uit te bouwen zijn we op zoek naar een: 

ENERGIEMANAGER

WAT GA JE DOEN?
Je gaat spelen op de Energiemarkt: inkopen, verkopen, adviseren, plannen maken en bijsturen indien nodig. Als Energiemanager heb je de mooie en belangrijke taak om samen met de bedrijfsleiders en teeltspecialisten van de kwekerijen zo energiezuinig met energie om te gaan en de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden. Dat betekent op de dag bovenop de elektramarkt zitten en schakelen indien dat nodig is. Maar ook voor de lange termijn is het belangrijk om goed op de hoogte zijn wat er speelt en daarop in te spelen, bijvoorbeeld voor het fixeren of defixeren van prijzen en volumes van gas, elektra en warmte.

Het is jou niet onbekend dat de energiemarkt volop in beweging is. Energieprijzen zijn sterk gestegen, door verschillende invloeden. Daardoor zullen we met z’n allen veel efficiënter met onze energie moeten omgaan. Dat geldt ook voor ons bedrijf. We hebben daar al stappen in gezet door te investeren in LED-verlichting en een tweede scherm. Jij hebt vast nog meer goede ideeen voor een duurzame manier van energiemanagement. 

Daarnaast willen wij onze foodprint steeds kleiner te maken. Om dat te bereiken ligt er veel werk op ons te wachten. Samen met de manager duurzaamheid en innovatie zal je betrokken worden bij verschillende projecten om onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen af te laten nemen de komende jaren. In deze rol maak je dus echt een groot verschil! Voor ons bedrijf en de wereld! 

WAT BRENG JE MEE?  

 • Je bent analytisch sterk, kan het totaal overzien en inzoomen als dat nodig is.
 • Je denkt resultaatgericht en kan snel inspelen op marktontwikkelingen.
 • Je hebt affiniteit met tuinbouw en energie.
 • Je werkt graag samen met gedreven en betrokken collega’s.
 • Je werkt en denkt minimaal op HBO-niveau.
 • Je hebt werkervaring waaruit blijkt dat je met dergelijke vraagstukken te maken hebt gehad
 • Je hebt plezier in het vertalen van ontwikkelingen in de markt naar 
 • Tot slot herken jij je in de woorden: ondernemend, bewust en betrokken. En niet onbelangrijk: je houdt van gezelligheid! 

WAT BIEDEN WIJ JOU? 
Bij Looye Kwekers zijn we volop in beweging. We hebben veel ambitie om onze merken verder uit te bouwen, zodat iedereen van onze tomaten kan genieten! 

DAARNAAST:

 • Bieden wij een inwerktraject waarbij je het hele bedrijf leert kennen (dus ook je collega’s van de verpakafdeling).
 • Werken wij met gedreven en gepassioneerde collega’s. 
 • Heb je de vrijheid om deze functie in te vullen naar eigen inzicht.
 • Bieden wij onze medewerkers regelmatig tomaten aan.
 • Hebben wij een gunstige pensioenregeling. 
 • Kun je gebruik maken van ons ruime opleidingsbudget.
 • Krijg je alle tools om je functie goed uit te kunnen voeren waaronder een laptop en een telefoon.

INTERESSE? 
Tot hier gekomen en nog steeds enthousiast? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief via de mail: werken@looye.com. Bij vragen kan je contact opnemen met Rianne de Mos van de afdeling HR. Rianne is bereikbaar via werken@looye.com of via 0174-520060.
 

© 2024 Looye Kwekers