De zoete verleiding - De zoete verleiding

De zoete verleiding

Back
Voedingswaarden

VoedingswaardenHoningtomaten

Voedingswaarden per 100 gram:

Energetische waarde 33kcal/137KJ
Vetten 0,5g
Waarvan verzadigd 0,06g
Koolhydraten 4,7g
Suikers 4,6g
Eiwit 1,4g
Zout 0,05g
Voedingsvezels 2,0g

  • Ervaar Looye in 360°

Looye Honingtomaten: kleine tomaten met een grote smaak 

Je gaat er spontaan van watertanden als je ze ziet liggen in hun verpakking: de dieprode tomaten die samen aan hun mooie groene tros hangen. Looye Honingtomaten zijn een heerlijke delicatesse, een unieke groentesnack met een uitzonderlijk lekkere smaak. Slechts 20% tot 25% van onze teelt verdient de eretitel Looye Honingtomaten: tomaten met zowel een geweldig uiterlijk als een geweldige smaak. Om de smaak van de Looye Honingtomaten scherp te bewaken houden we dan ook elke week strenge smaaktesten.

honingtomaten-karakter-keuken

Zoveel smaak in zo’n kleine rode tomaat

Aan de stevige beet proef je meteen hoe vers Looye Honingtomaten zijn. En dan begint de symfonie aan smaken in je mond; eerst dat heerlijke frisse dat direct wordt opgevolgd door het subtiele honingzoet waaraan de kruidige tomaat haar naam heeft te danken. En daarna volgt een zachtzure nasmaak die het spektakel van intense smaken in je mond helemaal afmaakt.

honingtomaten smaakexplosie

Een intens zoetgroen bouquet van geuren

Zelfs met je ogen dicht kun je de Looye Honingtomaten herkennen. Een tros Looye Honingtomaten heeft namelijk een unieke, heerlijke geur. Een typisch aroma waardoor je meteen trek krijgt in dit gezonde snoepje van Moeder Natuur. Het bouquet van de Looye Honingtomaten laat zich nog het beste omschrijven als intens groen. Aan de ene kant vangt je reukorgaan flarden op van jonge bladeren en vers gemaaid gras. Aan de andere kant bespeur je ook een zoete zweem die het midden houdt tussen de geur van honing en het aroma van rozen.

honingtomaten-gridhoningtomaten-grid1honingtomaten-gridhoningtomaten-grid3honingtomaten-grid2
© 2023 Looye Kwekers