De Honingtomaat: een kleine tomaat met een grote smaak 

Je gaat er spontaan van watertanden als je ze ziet liggen in hun verpakking: de dieprode tomaten die samen aan hun mooie groene tros hangen. De Honingtomaat is een heerlijke delicatesse, een unieke groentesnack met een uitzonderlijk lekkere smaak. Slechts 20% tot 25% van onze teelt verdient de eretitel Honingtomaat: tomaten met zowel een geweldig uiterlijk als een geweldige smaak. Om de smaak van de Honingtomaat scherp te bewaken houden we dan ook elke week strenge smaaktesten.

honingtomaten-karakter-keuken

Zoveel smaak in zo’n kleine rode tomaat

Aan de stevige beet proef je meteen hoe vers een Honingtomaat is. En dan begint de symfonie aan smaken in je mond; eerst dat heerlijke frisse dat direct wordt opgevolgd door het subtiele honingzoet waaraan de kruidige tomaat haar naam heeft te danken. En daarna volgt een zachtzure nasmaak die het spektakel van intense smaken in je mond helemaal afmaakt.

honingtomaten-smaakexplosie

Een intens zoetgroen bouquet van geuren

Zelfs met je ogen dicht kun je de Honingtomaten herkennen. Een tros Honingtomaten heeft namelijk een unieke, heerlijke geur. Een typisch aroma waardoor je meteen trek krijgt in dit gezonde snoepje van Moeder Natuur. Het bouquet van de Honingtomaten laat zich nog het beste omschrijven als intens groen. Aan de ene kant vangt je reukorgaan flarden op van jonge bladeren en versgemaaid gras. Aan de andere kant bespeur je ook een zoete zweem die het midden houdt tussen de geur van honing en het aroma van rozen.

honingtomaten-gridhoningtomaten-grid1honingtomaten-gridhoningtomaten-grid3honingtomaten-grid2

We gebruiken cookies om je een betere website ervaring te bieden, sitegebruik te analyseren en relevante content te tonen. Je kunt hier meer informatie vinden over onze cookies.

Via de kun je jouw voorkeuren aanpassen.
this