Westland Key-Accountmanager Retail Duitsland

Looye Kwekers heeft recentelijk een joint-venture gestart met vooraanstaand groothandelsbedrijf in de groente- en fruitsector. Een nieuw bedrijf waarin de krachten van beide ondernemingen gebundeld zijn. Het doel is optimale synergie tussen beide bedrijven te creëren zodat volledig ingesprongen kan worden op de behoeften van de klant, zijnde een fullservice supermarktketen in Duitsland. Door dit grote account zeer intensief te bedienen, kunnen we dichter bij de consument komen en de klant ontzorgen in zijn schap- en categorymanagement.


Voor deze nieuwe onderneming zoeken wij een:

Key-Accountmanager Retail Duitsland

In deze functie ga jij het account van A tot Z managen en word je verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van deze joint-venture. Als specialist adviseer je de klant over het schap, je informeert hem over relevante marktontwikkelingen, je komt met creatieve ideeën om meer rendement uit het schap te halen, je denkt mee over nieuwe concepten, kortom: je  ontzorgt de klant en samen zorg je ervoor dat deze belangrijke categorie groeit. 
In dit proces word je ondersteund door een junior accountmanager zodat jij de ruimte hebt om winkels te bezoeken, concurrenten te monitoren en de klant regelmatig persoonlijk te bezoeken. Op dagelijkse basis is er contact over voorraden, beschikbaarheid, kwaliteit, orders, prijsontwikkelingen, etc. Jullie bewaken de leveringen en monitoren een optimale logistieke afhandeling. 

Om deze onderneming succesvol te maken ontwikkel je in samenwerking met beide moederbedrijven een lange termijn strategie en deze vertaal je naar concrete acties. Op de lange termijn kan de onderneming verder groeien in bijvoorbeeld andere landen, klanten of producten, wat ook zal zorgen voor de groei van het aantal werknemers binnen de joint-venture. 

Ben jij de ondernemende kandidaat die deze uitdaging aan kan?
Voor deze functie zoeken we een stevige persoonlijkheid die zich thuis voelt in de Duitse cultuur en uiteraard de taal vloeiend spreekt. Je bent in staat een grote klant te managen, leiding te nemen, een strategie te ontwikkelen en kansen te zien en te grijpen. 
Je vindt het prettig om zelfstandig werken, maar je houdt wel van sparren en delen met elkaar. Communicatief en sociaal ben je zeer vaardig en je kunt op diverse niveaus acteren. Naast strategisch denken, kun je ook daadkrachtig opereren en weet je plannen om te zetten in resultaat. Je bent uiteraard zeer klantgericht en je snapt de commerciële belangen van de verschillende stakeholders. Je bent energiek, gedreven en hebt een winnaarsmentaliteit. 

Qua kennis en ervaring vragen wij:
o    Minimaal een afgeronde HBO-opleiding in relevante richting 
o    Meerdere jaren commerciële ervaring met Duitse retail 
o    Ervaring in category management in vers
o    Vloeiende beheersing van het Duits en Engels

Wat bieden wij aan jou:
Als Key-Accountmanager van deze joint-venture krijg je een fantastisch mooie kans om het bedrijf neer te zetten en jouw persoonlijke invulling eraan te geven. Ondanks de grote zelfstandigheid van de functie word je niet alleen gelaten; er is een hoop kennis en ervaring aanwezig en die delen we graag met jou. Je krijgt begeleiding en support en uiteraard investeren we in eventuele opleidingen of trainingen die jouw persoonlijke ontwikkeling en prestatie bevorderen. 
Uiteraard wordt een passend salaris geboden, een auto van de zaak en een contract voor onbepaalde tijd. 

De sollicitatieprocedure
We gaan dit avontuur graag voor de lange termijn aan samen met jou en daarom zullen we een uitgebreide selectieprocedure doorlopen, waarin we meerdere gesprekken zullen voeren met elkaar. Uiteraard zijn dit gesprekken met de beide ondernemingen die de joint-venture vormen. Onderdeel van de procedure is tevens een online competentie- en drijfverentest. Stuur je CV met korte motivatie naar werken@looye.com.


 

© 2024 Looye Kwekers