bentbox-honingtomaten

Bento box lunch met Looye Honingtomaten

Bereidingstijd15 minuten

Japanse lunchbox met een verrassende Looye Honingtomaten salade.

Ik wil dit gerecht maken voor

bentobox-honingtomaten
 • Bereiding

  1. Meng de rijstazijn met de suiker en het zout en roer totdat deze helemaal zijn opgelost. Lukt dit niet? Verwarm de azijn dan een beetje. Spoel de sushirijst goed schoon en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer het azijnmengsel door de sushirijst en laat afgedekt afkoelen.

  2. Snijd de zalmfilet in repen. Meng 2 el sojasaus met de mirin en de sake en laat de zalmrepen hier minimaal 10 minuten in marineren.

  3. Knip de zeewier in flinterdunne reepjes, halveer de Looye Honingtomaten, snijd de witte kool in ragfijne sliertjes en de lente-ui in dunne ringen.

  4. Meng de mayonaise met 1 el sojasaus en het sap van een halve limoen tot een romige dressing. Voeg er vervolgens de witte kool, Looye Honingtomaten en lente-ui aan toe en meng alles zorgvuldig tot een salade.

  5. Meng de sojaboontjes met 1 tl sesamolie en het geroosterd sesamzaad.

  6. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de gemarineerde reepjes zalm rondom kort aan, zodat de binnenkant rauw blijft.

  7. Vul de bento box zo dat elk onderdeel een eigen ‘compartiment’ heeft. Begin met de sushirijst, dit is het grootste deel. Vul het volgende gedeelte met de Looye Honingtomaten salade, een deel met de zalmreepjes, een deel met de sojaboontjes en vul het laatste deel met de norireepjes.

© 2024 Looye Kwekers