Looye_JOYN_tomaten_tomatencarpaccio

Carpaccio van watermeloen en Looye JOYN tomaten met feta en munt

Bereidingstijd20 minuten

Dit recept voor carpaccio van watermeloen en Looye JOYN tomaten met feta en munt is een heerlijk, zomers en kleurrijk gerecht. De combinatie van de zoete watermeloen, sappige tomaten, zoute feta en verfrissende munt maakt dit gerecht tot een feestje op je bord. De bereiding duurt slechts 20 minuten en is daarom een eenvoudige, maar smakelijke optie voor een lichte lunch of als voorgerecht.

Ik wil dit gerecht maken voor

Looye_JOYN_tomaten_tomatencarpaccio
  • BEREIDING

    1. Snijd een van de citroenen door de helft en doe ze, snijkant naar beneden in een hete grillpan tot er mooie grilstrepen ontstaan.

    2. Stamp voor de dressing de muntblaadjes, knoflook en een snuf zout in een vijzel tot een dikke pasta. Voeg de olijfolie en het sap van een halvegegrilde citroen toe en roer tot een lekkere dressing. Breng op smaak met wat extra zout als het nodig is.

    3. Snijd de Looye JOYN tomaten in plakjes van 1/2 cm. Schil de watermeloen en snijd in plakjes van 1/2 cm. Leg de plakjes watermeloen en tomaat op een serveerschaal.

    4. Besprenkel de carpaccio met de dressing en kruimel de feta erover. Maak af met wat verse muntblaadjes en citroenrasp.

© 2024 Looye Kwekers