Gegrilde Romana - Caesar salade

Gegrilde Romana - Caesar salade

Bereidingstijd15 minuten

Door het grillen krijgt de Romana een lekkere grillsmaak en omdat de sla zo stevig is blijft hij alsnog lekker knapperig.

Ik wil dit gerecht maken voor

Gegrilde Romana - Caesar salade
 • OPTIONELE TOPPINGS

  1. Parmezaanse kaas Knapperige pancetta of spek Gegrilde kip Gegrilde zalm

 • VOORBEREIDING

  1. Maak de knoflook schoon en snijd in grove stukken.

 • BEREIDING

  1. Verwarm de BBQ voor indirect grillen (terwijl je bezig bent, wil je tevens een koele BBQ-kant hebben, voor het geval je de groenten of het brood moet verplaatsen als ze te snel gaar/bruin worden).

  2. Snijd de mini-romanasla over de lengte doormidden, halveer de citroenen en snij het stokbrood in plakjes.

  3. Besprenkel brood met wat olijfolie (een lichte coating).

  4. Plaats de mini-romanasla, de citroenen en de plakjes stokbrood op de BBQ op direct vuur en grill ongeveer 2 minuten per kant, blijf regelmatig omdraaien. Let op, want de onderlinge bereidingstijd verschilt nogal. Neem van de grill als het brood een goede toast heeft, de citroenen donker zijn en de romanasla-helften een mooie verkoling hebben (maar niet verbrand zijn). Grill de Looye Honingtomaten 3 min. tot er zwarte plekjes op het vel ontstaan.

 • BEREIDING DRESSING

  1. Plaats de ansjovis, knoflook, zout, peper en Parmezaanse kaas in de keukenmachine en verwerk het geheel tot een pasta. Pers de gegrilde citroenen en voeg 1/4 kopje van het sap toe, evenals als de eidooiers Dijon-mosterd en olijfolie.

  2. Blend op lage snelheid tot alles mooi emulgeert. Dit duurt minimaal een minuut.

 • SERVEREN

  1. Serveer de sla, stokbrood en Looye Honingtomaten met de Grilled Lemon Caesar Dressing, Parmezaanse kaas en optionele eiwitten.

© 2024 Looye Kwekers