Onigirazu

Onigirazu met Honingtomaten®

Bereidingstijd30 minuten

Een Japanse zeewiersandwich met Honingtomaten®

Ik wil dit gerecht maken voor

Onigirazu
 • Bereiding

  1. Meng de rijstazijn met de suiker en het zout, en roer totdat deze helemaal zijn opgelost. Lukt dit niet? Verwarm de azijn dan een beetje. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer het azijnmengsel door de sushirijst en laat afgedekt afkoelen.

  2. Meng de sojasaus met het sap van een halve limoen en de sesamolie. Snijd de Honingtomaten® in kleine blokjes en de lente-ui in dunne ringen, meng met de sojalimoensaus en laat minstens 10 minuten mari-neren. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in dunne plakken.

  3. Leg een vel zeewier met een punt naar boven op een snijplank met de glimmende kant naar beneden. Verdeel in het midden een laagje rijst in de vorm van een vierkant, zorg dat de buitenste punten zeewier vrij blijven. Leg op de rijst een aantal plakken avocado, volg met wat gemarineerde Honingtomaten®, een toefje kiemen, wat blaadjes spinazie en eindig met een tweede vierkant sushirijst. Druk alles voorzichtig aan en vouw dan de buitenste punten zeewier naar het midden van het vierkant zodat er een zeewier-pakketje ontstaat. Door de rijst blijft de zeewier plakken. Draai het pakketje om op de snijplank en laat even liggen terwijl je de volgende maakt volgens bovenstaande stappen. Snijd vervolgens de zeewier-pakketjes met een scherp mes doormidden zodat er kleurrijke zeewiersandwiches ontstaan.

  4. Meng de mayonaise met de sriracha en garneer de zeewiersandwiches hiermee.

 • Tip

  1. Extra lekker met geroosterd sesamzaad!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Looye Kwekers

Meld u aan voor de Looye Kwekers nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwste recepten, vacatures en updates
© 2021 Looye Kwekers