Looye-tomaten

Pittige chutney van Looye JOYN tomaten

Bereidingstijd25 minuten

Wist je dat het heel lekker, leuk en makkelijk is om zelf Looye JOYN tomatenchutney te maken? Je kunt het serveren als dip bij chips, toast of als extra bij je avondeten.

Ik wil dit gerecht maken voor

Looye-tomaten
 • VOORBEREIDING

  1. Maak de ui en knoflookteentjes schoon en snipper alles fijn.

  2. Let op, de madame jeanette peper is zeer heet. Trek voor het bewerken wegwerphandschoenen aan of smeer je handen wat in met olie. Snijd de peper doormidden, verwijder de zaadjes en maak er flinterdunne reepjes van.

  3. Snijd de Looye JOYN tomaten in kwarten.

 • BEREIDING

  1. Verhit de olie in de pan en bak ui, knoflook en peper gedurende 5 minuten op middelhoog vuur totdat het lichtbruin begint te worden. Voeg de massala toe en laat een minuut meebakken.

  2. Doe de Looye JOYN tomaten in de pan en laat het vuur op middelhoog staan om te voorkomen dat de inhoud aanbrandt. Blijf alles goed omroeren en voeg er zout aan toe.

  3. Laat wat doorsudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen vrijkomen en intrekken. Na ongeveer 10 minuten zijn de tomaten lekker zacht en kunnen ze worden fijngeprakt. Voeg extra zout en peper toe naar eigen smaak. Laat afkoelen en zet direct op tafel of bewaar in een gesloten pot in de koelkast.

 • TIP

  1. Smaakt heerlijk bij dipgroenten, chips, kaas of (koud) vlees.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Looye Kwekers

Meld u aan voor de Looye Kwekers nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwste recepten, vacatures en updates
© 2022 Looye Kwekers