Een Spaanse avond, of gewoon zin in tapas? Maak zelf Albóndigas; Spaanse gehaktballetjes in een saus van JOYN® tomaten. Eenvoudig te bereiden en vol van smaak!

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Bereidingstijd20 minuten

Een Spaanse avond, of gewoon zin in tapas? Maak zelf Albóndigas; Spaanse gehaktballetjes in een saus van Looye JOYN tomaten. Eenvoudig te bereiden en vol van smaak!

Ik wil dit gerecht maken voor

Een Spaanse avond, of gewoon zin in tapas? Maak zelf Albóndigas; Spaanse gehaktballetjes in een saus van JOYN® tomaten. Eenvoudig te bereiden en vol van smaak!
 • VOORBEREIDING

  1. Pureer de Looye JOYN tomaten in een keukenmachine.

  2. Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.

  3. Hak de peterselie fijn.

  4. Maak de sjalotjes schoon en snipper deze.

  5. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en maak er flinterdunne reepjes van.

 • BEREIDING

  1. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, 1 gehakte teen knoflook, peper, zout, paprikapoeder, oregano en de helft van de fijngehakte peterselie. Is het mengsel nog erg nat dan kun je wat extra paneermeel toevoegen. Draai kleine balletjes van ca. 40 g.

  2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes mooi bruin in ca. 12 minuten. Zet het vuur in het begin hoog en als ze een mooi korstje hebben laat je ze verder garen op laag vuur.

  3. Verhit 1 el olijfolie in de andere pan en fruit hier de gesnipperde sjalotjes in aan. Voeg de andere gehakte teen knoflook toe en de rode peper naar smaak. Fruit dit een paar minuten aan en voeg dan de gepureerde Looye JOYN tomaten toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg als laatste nog wat verse peterselie toe. Voeg de balletjes bij de saus en schep alles goed om.

© 2024 Looye Kwekers