Lennart

Manager Verpak

  • 03 mei 2021
  • ·Leestijd 4 minuten

Lennart vertelt over zijn werk als Manager Verpak. "Wat ik het meest belangrijk vind voor mijn team is dat iedereen met plezier en gemotiveerd aan het werk gaat, dat mijn collega’s zich op hun gemak voelen binnen het team en dat men eerlijk naar elkaar toe is."

Lennart, we zijn benieuwd naar wie je bent, sinds wanneer je bij Looye Kwekers werkt en wat jouw functie inhoudt. Kun je ons daar iets over vertellen?
Hoi, ik ben Lennart van der Welle, 27 jaar oud en ik woon in Zwijndrecht, een half uurtje rijden van Looye Kwekers. Ik werk sinds augustus 2015 bij Looye Kwekers, voorheen als assistent manager en de afgelopen 3 jaar als manager van de verpakkingshal. In mijn functie ben ik verantwoordelijk vanaf het moment dat het onverpakte product de hal binnen komt tot en met het weer verpakt de hal verlaat en alles wat daar tussen zit. Denk hierbij aan het personeel en het in de gaten houden van de cijfers maar ook het verbeteren van processen of aanschaf van nieuwe machines. Ik houd mij vooral bezig met de tactische en strategische vraagstukken, waarbij ik ook een gemotiveerd en gezellig operationeel team aanstuur.  

Wat ik hier trouwens altijd vermeld is dat ik geen ‘Westlander’ ben, maar uit de buurt van Rotterdam kom. Inmiddels ben ik die Westlandse praat namelijk een beetje gaan overnemen? 

Wat vind je belangrijk voor je team?
Wat ik het meest belangrijk vind voor mijn team is dat iedereen met plezier en gemotiveerd aan het werk gaat, dat mijn collega’s zich op hun gemak voelen binnen het team en dat men eerlijk naar elkaar toe is. Met deze combinatie proberen wij als team het elke dag een beetje beter doen en probeer ik bij iedereen het beste naar boven te halen. 

Hoe zou je de cultuur bij Looye Kwekers omschrijven?
Als je naar onze kantoren kijkt in Burgerveen en Naaldwijk zie je een heel open kantoor met veel licht en hoge grote ramen. Zo zou ik ook Looye Kwekers omschrijven: een open cultuur met een jong team, transparant en waarin je de mogelijkheid hebt om iedereen te spreken. Ongeacht of het de directeur betreft of een collega die werkzaam is op een andere locatie. Iedereen is benaderbaar en kent elkaar. 

Wat voor type mens zoekt Looye Kwekers?
Wat ik merk is dat Looye Kwekers niet in de eerste plaats kijkt of de medewerker nu de juiste papieren heeft of een bepaalde ervaring heeft (is natuurlijk wel een belangrijk onderdeel), maar veel meer nog de nadruk legt of de persoon binnen het team past. Hierin is Looye Kwekers op zoek naar gemotiveerde medewerkers die iets willen bereiken met passie, loyaal zijn aan een merk of bedrijf en een open persoonlijkheid hebben.  

Hoe komt het ondernemerschap voor jou naar voren?
Binnen de twee functies die ik heb uitgevoerd binnen Looye Kwekers heb ik altijd de ruimte gevoeld om mijn eigen functie te vormen. Hierin wordt er open gestaan voor ideeën. Een voorbeeld is een project wat nu langzamerhand wordt opgestart: de verbouwing van de verpakkingshal. Daar gaat een heel proces aan vooraf, waarbij mijn visie en ideeën de basis hebben gevormd voor de geplande uitvoering. 

Waar ben je Looye Kwekers dankbaar voor?
Waar ik Looye Kwekers dankbaar voor ben zijn de mogelijkheden die ik heb gekregen om te groeien in mijn carrière, van assistent naar manager, en het beter worden in deze functies door middel van coaching en interne begeleiding. Ook de vele mogelijkheden die het bedrijf biedt in het volgen van opleidingen en het daarvoor ruime beschikbare opleidingsbudget zijn goede voorbeelden. Ik heb mezelf hiermee breed kunnen ontwikkelen en groei nog steeds, iedere dag! 
 

delen

© 2024 Looye Kwekers