Teddy

Specialist Gewasbescherming

  • 04 mei 2021
  • ·Leestijd 2 minuten

Teddy vertelt over haar werk als Specialist Gewasbescherming. "Looye heeft mij de afgelopen jaren de kans geven om mezelf op persoonlijk vlak en vak inhoudelijk te ontwikkelen. Ik ben hier enorm dankbaar voor."

Teddy

Wil je ons vertellen wie je bent, sinds wanneer je bij Looye werkt en waar jij je zoal mee bezig houdt?
Ik werk vanaf 2008 met veel plezier bij Looye. Ik houd me vooral bezig met beestjes en de hommels, dus gewasbescherming. Mijn passie is om een zo gezond mogelijk leefklimaat voor onze planten en onze “natuurlijke helpers” te creëren in de kas. 

Waar haal jij je uitdaging uit?
De kas is, ondanks dat we veel sturen, een hele dynamische omgeving. Ieder jaargetijd kent dan ook zijn eigen uitdagingen, zo ook de leeftijd van onze teelten. Dat maakt het dat ieder jaar anders is en daar haal ik mijn uitdaging uit. 

Waarmee onderscheidt Looye zich, volgens jou, van anderen?
Je hebt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zowel op persoonlijk als vakinhoudelijk vlak. 

Een van onze kernwaarden is dat alles dat we doen “zinvol” moet zijn.
Hoe zie jij dit terugkomen in jouw dagelijkse werkzaamheden?
Ik houd me iedere dag bezig met het creëren van een goede balans in de kas, dit kan alleen maar als je jezelf de vraag stelt wat is zinvol voor mens, milieu en natuurlijk tomaat?

Waar ben je trots op?
Looye heeft mij de afgelopen jaren de kans geven om mezelf op persoonlijk vlak en vak inhoudelijk te ontwikkelen. Ik ben hier enorm dankbaar voor. Daarnaast heeft Looye één van mijn grootste wensen in vervullingen laten gaan omtrent biodiversiteit om de kas heen. In 2017 hebben we een Honey Highway aangelegd langs de A4 in Burgerveen. Honey Highway is een initiatief dat bermen, dijken, bedrijventerreinen en land inzaait met bloemenzadenmengsels en maaiafspraken vastlegt zodat veel biodiversiteit ontwikkelt. Met als doel voedsel voor wilde bijen over een lange periode zodat overwinteren mogelijk wordt. Een prachtig en duurzaam project voor mens en dier!
 

delen

© 2024 Looye Kwekers