Geroosterde JOYN tomaten

Geroosterde JOYN tomaten

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Wanneer je tomaten kort roostert en combineert met deze ingrediënten, wordt de smaak nóg intenser. Serveer deze heerlijke tomaten bij een salade of als groente bij een hoofdgerecht naar keuze. 


Ingrediënten:

-   8 JOYN® tomaten
-   2 el extra vergin olijfolie
-   3 el balsamico azijn
-   6 teentjes knoflook
-   Snufje zout en peper
-   Verse tijm, rozemarijn en oregano


Bereiding:

Maak een dressing om de tomaten lekker in te marineren. Begin met het fijnhakken van de verse kruiden, gebruik een combinatie van tijm, rozemarijn en/of oregano. Hak ook de teentjes schoongemaakte knoflook fijn. Meng de kruiden en knoflook in een kom samen met balsamico azijn en een snufje zout en peper. Roer tot slot de extra vergin olijfolie erdoorheen. 

Halveer de JOYN® tomaten met een scherp tomatenmesje. Roer de tomaten kort door de dressing om te laten marineren. Verdeel de tomaten daarna over een bakplaat of ovenschaal met de gesneden kant naar boven. Schenk de overtollige dressing over de tomaten.

Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven van 160 graden. Laat tussentijds wat hete damp uit de oven ontsnappen. Haal de tomaten uit de oven zodra ze mooi geroosterd zijn en besprenkel met wat verse kruiden. 


Benieuwd naar meer gerechten met JOYN® tomaten? Klik hier!

© 2024 Looye Kwekers