looye-tomaten

Antiboise

Bereidingstijd10 minuten

Antiboise is genoemd naar de stad Antibes aan de Côte d’Azur. Het gaat om een heerlijke garnering die vaak wordt geserveerd bij visgerechten, vlees of groenten. Deze Franse specialiteit bestaat onder andere uit Looye JOYN tomaten, kappertjes en gezouten ansjovis.

Ik wil dit gerecht maken voor

looye-tomaten
 • VOORBEREIDING

  1. Ontvel de Looye JOYN tomaten door er met een scherp mes aan de onderkant een kruis in te kerven. Breng water aan de kook en leg ze er maximaal een minuut in; draai het vuur na een halve minuut wat lager. Vul intussen een grote kom met (ijs)koud water. Haal de tomaten met de schuimspaan uit de pan en laat ze enkele minuten schrikken. Haal uit het koude water en ontvel ze, dit gaat nu erg gemakkelijk! Snijd de Looye JOYN tomaten vervolgens in kwartjes en haal de zaadjes eruit. Maak van de kwartjes mooie kleine blokjes en doe deze in een kom.

  2. Maak de sjalot en knoflook schoon en snipper deze fijn.

  3. Hak alle kruiden fijn.

  4. Snijd de gezouten ansjovisfilets in kleine stukjes

  5. Rasp de schil van ca. een kwart van de citroen, en pers uit.

 • BEREIDING

  1. Doe Looye JOYN tomaat, ansjovis, kappertjes, citroenrasp en de helft van het citroensap in een kom en schep goed om.

  2. Verwarm olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot en knoflook zacht aan. Voeg er de gehakte kruiden en de Honingtomaten® ketchup bij, evenals de tabasco en de worcestersaus.

  3. Voeg op het laatst de inhoud van de kom toe aan de pan. Meng alles goed, laat op temperatuur komen en breng ten slotte op smaak met wat versgemalen zwarte peper.

© 2024 Looye Kwekers