borrel

Borrelplank met verschillende hapjes met Looye Honingtomaten

Bereidingstijd30 minuten

Een heerlijke borrelplank met BLT prikkers met Looye Honingtomaten, groentetorentjes met Looye Honingtomaten en mini Looye Honingtomaten-taartjes. Vul de plank bijvoorbeeld aan met lekkere dips, brood, groentechips, snoepworteltjes en nootjes.

Ik wil dit gerecht maken voor

borrel
 • BLT prikkers met Looye Honingtomaten

  1. Rooster de boterhammen en maak met behulp van een rond uitsteekvorm kleine rondjes.

  2. Rooster de coppa di parma knapperig in een pan of in de oven. Laat afkoelen op een stukje keukenpapier en breek in kleine stukjes.

  3. Meng de mosterd met de mayonaise. Scheur de blaadjes little gem in kleine stukjes.

  4. Bestrijk elk broodrondje met wat mosterdmayonaise, leg er wat little gem sla op, een stukje knapperige coppa en een Looye Honingtomaat. Steek er een prikker in en leg op de borrelplank.

 • Groentetorentjes met Looye Honingtomaten

  1. Snijd de halve courgette in gelijkmatige plakjes. Scheur de burrata in stukjes en de blaadjes basilicum los van de takjes

  2. Bestrijk de plakjes courgette met olijfolie. Grill deze aan beide kanten kort op de grillpan zodat er goudbruine strepen ontstaan.

  3. Rijg een blaadje basilicum aan een houten prikker, volg met een stukje burrata, een Looye Honingtomaat en een plakje gegrilde courgette. Herhaal deze stap met de overige prikkers tot alle ingrediënten op zijn en plaats de groentetorentjes op de borrelplank.

 • Mini Looye Honingtomaten-taartjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snijd de Looye Honingtomaten in plakjes en de bacon in reepjes. Meng de ricotta met de chilisaus.

  3. Steek met behulp van een glas of een ronde uitsteekvorm, cirkels uit de plakken bladerdeeg. Prik in het midden met behulp van een vork gaatjes, in de buitenste randen is dit niet nodig.

  4. Bestrijk de bladerdeegrondjes met het ricottamengsel, laat hierbij de randen vrij. Beleg vervolgens met de bacon en de plakjes Looye Honingtomaten. Breng op smaak met zout en peper. Kluts het ei los en bestrijk de randen van de bladerdeeg hiermee. Bak in 15 minuten in de oven goudbruin.

  5. Leg de tomatentaartjes op de borrelplank en garneer met wat tuinkers.

© 2024 Looye Kwekers