gourmet

Gourmettafel Looye Honingtomaten-hapjes

Bereidingstijd20 minuten

Gourmetten 2.0 met deze vier verrassende gourmethapjes met Looye Honingtomaten. Vul de tafel aan met een heerlijke Looye JOYN tomatensalade.

Ik wil dit gerecht maken voor

gourmet
 • Rozemarijnspiesjes met feta en Looye Honingtomaten

  1. Snijd de feta in blokjes. Hak twee takjes rozemarijn heel fijn. Pel en pers de knoflook.

  2. Doorboor de feta en de Looye Honingtomaten voorzichtig met behulp van een houten prikker. Spies vervolgens om en om de Looye Honingtomaten en de fetablokjes aan een stevig takje rozemarijn.

  3. Meng de olijfolie met de fijngehakte rozemarijn en de knoflook. Bestrijk de spiesen met het kruidenmengsel. Klaar voor de gourmettafel!

 • Looye Honingtomaten-spiesjes met basilicummarinade

  1. Maal de basilicum samen met de Parmezaanse kaas, de knoflook, de olijfolie en een snuf zout glad in een keukenmachine of met een staafmixer.

  2. Rijg de Looye Honingtomaten aan de spiesen, bestrijk met de basilicummarinade en serveer op de gourmettafel.

   Bereidingstip

   Heerlijk op gegrild brood met burrata of ricotta!

 • Frittata met Looye Honingtomaten uit gourmetpannetje

  1. Hak de bieslook fijn.

  2. Kluts de eieren los en meng met de Griekse yoghurt, de tuinerwten, de bieslook en de Parmezaanse kaas. Zet op de gourmettafel met de Looye Honingtomaten ernaast.

  3. Schep tijdens het gourmetten het fritattabeslag in het pannetje, leg de Honingtomaten® erbovenop en gaar de frittata langzaam in het onderste gedeelte van het gourmetstel.

 • Citroen kokosgarnalen met Looye Honingtomaten uit gourmetpannetje

  1. Hak de stengel citroengras heel fijn. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember.

  2. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook samen met het citroengras, de gember en de chiliflakes. Voeg de geraspte kokos en een snuf zout toe en bak al roerend 2 minuten door. Kijk uit, dit verbrandt snel. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

  3. Halveer de Looye Honingtomaten en meng samen met de garnalen door het kokosmengsel. Zet op de gourmettafel zodat het in het pannetje of bovenop de grillplaat aan tafel bereid kan worden.

© 2023 Looye Kwekers