Clear bloody mary Looye

Herkomst Bloody Mary

  • 08 mei 2020
  • ·Leestijd 2 minuten

Wist je dat Looye JOYN-tomaten ook perfect geschikt zijn om te gebruiken voor een heerlijke Bloody Mary? De twee hoofdbestandsdelen van deze populaire cocktail zijn namelijk vodka én tomatensap! Tijd om eens wat dieper in te gaan op de favoriete alcoholische versnapering van iedere tomatenfan.

Zoals gezegd bestaat een Bloody Mary voornamelijk uit vodka en tomatensap. Hoe het drankje verder wordt geserveerd verschilt nogal. Het meest gebruikelijk is om Worcestershiresaus en/of Tabascosaus toe te voegen en daarnaast ook een combinatie van zout, zwarte peper, cayennepeper, citroensap en selderij. 

Een leuk feitje om te vertellen tijdens het serveren van de cocktail is over de oorsprong van de naam ‘Bloody Mary’. Hierover bestaan meerdere theorieën, maar het verhaal dat veelal voor waar wordt aangenomen is dat de cocktail is vernoemd naar de bijnaam van Queen Mary I of England. Ze had deze bijnaam te danken aan het feit dat ze op vrij gewelddadige wijze probeerde om de katholieke samenleving te herstellen in Engeland… Gezellige dame…

Mocht je na het lezen van dit artikel de zaterdagavond willen aangrijpen om je vrienden en familie heerlijke Bloody Mary’s serveren, houdt dan de volgende bereidingswijze aan. 

Neem een hoog glas en vul deze voor een kwart met gemalen ijs. Vermaal wat zwarte peper boven het ijs. Vervolgens voeg je 6 kleine glaasjes tomatensap verkregen uit Looye JOYN-tomaten toe en drie glaasjes wodka. Doe er daarna vijf druppels Worcestershire saus en drie druppels tabasco bij. Tot slot voeg je één cl. citroensap bij en een snufje zout. Om het geheel af te maken, kun je het drankje garneren met een selderijstengel om mee te roeren. 

Nog een tip om dit artikel mee af te sluiten: de Bloody Mary wordt ook veelal genoemd als ideale drankje om je kater mee weg te spoelen. Het tomatensap houdt de maag rustig, het zout vult de verloren elektrolyten aan en de alcohol verzacht de hoofdpijn. ;)
 

Clear bloody mary
1

Clear Bloody Mary

‘The Ghost of Mary’ wordt ook wel een ‘Clear Bloody Mary’ genoemd. Dit is omdat er in plaats van tomatensap, tomaten consommé wordt gebruikt. Hierdoor is deze frisse cocktail uitermate geschikt om te drinken op een warme dag!

Ik wil dit maken

delen

© 2023 Looye Kwekers