pasen

Feestelijke borrelplank

Bereidingstijd20 minuten

Een feestelijke borrelplank met smaakvolle Looye Honingtomaten-hapjes. Vul de plank bijvoorbeeld aan met brood, noten, verse vijgen, Franse kazen, fuet en confiture.

Ik wil dit gerecht maken voor

kerst
 • Pakketjes met groene aspergetips, brie en Looye Honingtomaten

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. Ontdooi het bladerdeeg. Verwijder de droge uiteinden van de aspergetips en snijd de brie in plakken. Halveer de Looye Honingtomaten. Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng met de honing en een snuf zout.

  3. Leg op elk vel bladerdeeg 2 plakken brie, volg met wat aspergetips en gehalveerde Looye Honingtomaten, schenk wat van het honing-tijmmengsel erover en vouw twee uiteindes in het midden over elkaar.

  4. Kluts het ei los, bestrijk het bladerdeegpakketje hiermee, besprenkel met het sesamzaad en de uienpoeder en bak in 20 minuten in de oven goudbruin.

 • Gegrilde vijgen, blauwe kaas en Looye Honingtomaten

  1. Zet de oven op grillstand en verwarm voor op 180° C.

  2. Halveer de vijgen en snijd de blauwe kaas in stukjes. Plaats de vijgen op een bakplaat met bakpapier. Leg op elke vijg een stukje blauwe kaas en een klein takje tijm. Grill 5 minuten in de oven.

  3. Prik een Looye Honingtomaat aan een houten prikker en steek in de gegrilde vijg, plaats op de borrelplank.

 • Geitenkaas pistache bonbons met Looye Honingtomaten

  1. Snijd de bacon fijn. Verhit een koekenpan en bak de baconstukjes knapperig, voeg de chiliflakes toe en laat afkoelen op een keukenpapiertje.

  2. Hak de pistachenootjes heel fijn (of gebruik een keukenmachine) en roer door de bacon.

  3. Meng de geitenkaas met de roomkaas en draai balletjes ter grootte van een bonbon. Maak je handen nat, dat is gemakkelijker werken. Rol de balletjes vervolgens door het pistache-baconmengsel.

  4. Steek een houten prikker door een Looye Honingtomaat, prik vervolgens in de geitenkaasbonbon en leg op de feestelijke borrelplank.

© 2023 Looye Kwekers