Springrolls met Honingtomaten en tomatenmayonaise

Deze verse Vietnamese loempia’s met een Nederlandse twist, zijn gemakkelijk klaar te maken. Je kunt lekker de samengerolde rauwkost dippen in een romige tomatenmayonaise.

Snijd de Honingtomaten in 5 gelijke plakjes met een scherp tomatenmesje. Pluk en was de kropsla. Snijd de avocado en gerookte kip in gelijke repen. Hak de verse bladpeterselie fijn. De vulling is mooi voorbereid en nu kan het rollen bijna beginnen.

Maak een tomatenmayonaise van 2 Joyn tomaten, 2 eetlepels mayonaise en een snufje gerookt paprikapoeder. Met de staafmixer is deze romige friszoete mayonaise zo klaar.

Zet een groot bord met opstaande rand klaar met een laagje handlauw water. Laat een rijstvel (één tegelijk) ongeveer een minuut in het water wellen. Haal het rijstvel direct eruit zodra het flexibel is. Leg het vel op de snijplank en verdeel de vulling in het middelste vierkant. 

Begin met een reepje van plakjes Honingtomaten en vervolgens de rest. Gebruik niet te veel vulling om scheuren te voorkomen en werk netjes in repen voor het mooiste effect. Vouw de voorkant van het vel over de rauwkost, vouw daarna de zijkanten naar binnen en rol tot slot de loempia op. Druk de vulling een beetje aan tijdens het rollen, rol netjes strak op zonder het vel te laten scheuren. Blijf herhalen, het gaat je steeds makkelijker af. Halveer de verse loempia’s en geniet!


(Recept voor 2 personen, bereidingstijd ca 15 minuten)

Springrolls

6 rijstvellen
12 Honingtomaten
beetje kropsla
1 avocado
1 bakje alfalfa
100 gram gerookte kip
verse  bladpeterselie
2 eetl. mayonaise
2 Joyn tomaten
snufje gerookte paprikapoeder

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor recepten? Klik dan hier!https://www.looye.com/joyn/recepten

© 2024 Looye Kwekers